SUKLAA MUFFINSSIT (24KPL)
150g voita
1,5dl sokeria
2 munaa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2,5rkl kaakaojauhetta
1,5dl maitoa
24 palaa suklaata, voit rouhia halutessasi ylijäämä suklaan taikinan sekaan.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi vuorotellen maidon kanssa.
Laita lusikallinen taikinaa muffini vuokaan ja upota siihen suklaa pala, laita päälle vielä toinen lusikallinen taikinaa.
Paista 225 n.15 min.
Koristele halutessasi esim. pursottamalla vaniljatuorejuusto/tomusokeri tahnalla.
VALKOSUKLAA-JUUSTOKAKKU (16-20 ANNOSTA)
POHJA:
175g Domino keksejä, 50g rasvaa sulatettuna
TÄYTE:
5 liivatelehteä
200g valkoista suklaata
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
Murenna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatelehdet likoamaan 5min. Vaahdota sokeri ja munat vesihauteessa. Kiehauta kattilassa vesi ja vatkaa munat ja sokeri teräskulhossa tai kattilassa kiehuvan veden päällä.
Sulata suklaa mikrossa. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot ja lisää vatkaten joukkoon t.juusto ja jäähtynyt suklaa. Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja liota kuumaan veteen, lisää liuos vatkaten täytteen joukkoon. Hyydytä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.
Tarjoile tuoreiden hedelmien tai marjojen tai raikkaan marja- tai hedelmä kastikkeen kera.
RAHKAPULLAT (16KPL)
5dl maitoa
50g hiivaa
1 muna
2dl sokeria
½tl kardemummaa
1tl suolaa
n.15dl vehnäjauhoja
200g pehmeää voita
Täyte:
1prk rahkaa
2dl ranskankermaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
vähän sitruunamehua
½prk säilyke persikoita tai aprikooseja kuutioina
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma,suola ja puolet jauhoista. Sekoita.
Alusta loput jauhot ja voi taikinaan. Anna kohota 30min.
Jaa taikina kahtia ja edelleen kahdeksaksi. Rullaa n.2cm säikeeksi, ota keskeltä kiinni ja kierrä ympäri.
Pyöräytä kierre pullaksi leivinpaperin päälle pellille, jätä päät keskelle pullaa.
Anna kohota 20min.
Sekoita täyte.
Paina lasin pohjalle painauma pulliin ja voitele reunat munalla, ripottele raesokeria reunoille.
Lusikoi täyte painaumaan ja päälle persikat. Paista 225C n.15min.
JUUSTO-SUKLAA PIIRAKKA
Tumma taikina:
200g voita
3dl sokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1 pkt philadelphia marabou tuorejuustoa
ripaus suolaa
Vaalea taikina:
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g rahkaa
2 kananmunaa
1dl sokeria
3/4dl vehnäjauhoja
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitelle koko ajan vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos, juusto ja suola taikinaan.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Sekoita vaalean taikinan aineet sekaisin. Lusikoi taikina tumman taikinan päälle ja vedä lusikalla taikinat sekaisin.
Paista 170C n.30min (keskitasolla)
Leikka leivoksiksi.

Toskapalat
POHJA:
4 kananmunaa
2dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
100g voita
1dl kuohukermaa
KUORRUTUS:
100g voita
½dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
3/4dl kuohukermaa
100g mantelilastuja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe sekä sulatettu voi ja kerma. Levitä taikina uuninpellille ja paista 220C 8min. keskitasolla.
Kiehauta kattilassa voi, jauhot, sokeri ja kerma. Lisää joukkoon mantelilastut. Levitä kuorrutus puolikypsän pohjan päälle tasaisesti. Paista vielä n.5 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Leikkaa jäähtyneestä levystä sopivia paloja. Säilyy pitkään viileässä.
Marmoroitu Suklaa-Appelsiinikakku ( 16 )
150g voita
1,5dl sokeria
2 munaa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2,5rkl kaakaojauhetta
1,5dl maitoa
24 palaa suklaata, voit rouhia halutessasi ylijäämä suklaan taikinan sekaan.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi vuorotellen maidon kanssa.
Laita lusikallinen taikinaa muffini vuokaan ja upota siihen suklaa pala, laita päälle vielä toinen lusikallinen taikinaa.
Paista 225 n.15 min.
Koristele halutessasi esim. pursottamalla vaniljatuorejuusto/tomusokeri tahnalla.
VALKOSUKLAA-JUUSTOKAKKU (16-20 ANNOSTA)
POHJA:
175g Domino keksejä, 50g rasvaa sulatettuna
TÄYTE:
5 liivatelehteä
200g valkoista suklaata
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
Murenna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatelehdet likoamaan 5min. Vaahdota sokeri ja munat vesihauteessa. Kiehauta kattilassa vesi ja vatkaa munat ja sokeri teräskulhossa tai kattilassa kiehuvan veden päällä.
Sulata suklaa mikrossa. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot ja lisää vatkaten joukkoon t.juusto ja jäähtynyt suklaa. Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja liota kuumaan veteen, lisää liuos vatkaten täytteen joukkoon. Hyydytä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.
Tarjoile tuoreiden hedelmien tai marjojen tai raikkaan marja- tai hedelmä kastikkeen kera.
RAHKAPULLAT (16KPL)
5dl maitoa
50g hiivaa
1 muna
2dl sokeria
½tl kardemummaa
1tl suolaa
n.15dl vehnäjauhoja
200g pehmeää voita
Täyte:
1prk rahkaa
2dl ranskankermaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
vähän sitruunamehua
½prk säilyke persikoita tai aprikooseja kuutioina
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma,suola ja puolet jauhoista. Sekoita.
Alusta loput jauhot ja voi taikinaan. Anna kohota 30min.
Jaa taikina kahtia ja edelleen kahdeksaksi. Rullaa n.2cm säikeeksi, ota keskeltä kiinni ja kierrä ympäri.
Pyöräytä kierre pullaksi leivinpaperin päälle pellille, jätä päät keskelle pullaa.
Anna kohota 20min.
Sekoita täyte.
Paina lasin pohjalle painauma pulliin ja voitele reunat munalla, ripottele raesokeria reunoille.
Lusikoi täyte painaumaan ja päälle persikat. Paista 225C n.15min.
JUUSTO-SUKLAA PIIRAKKA
Tumma taikina:
200g voita
3dl sokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1 pkt philadelphia marabou tuorejuustoa
ripaus suolaa
Vaalea taikina:
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g rahkaa
2 kananmunaa
1dl sokeria
3/4dl vehnäjauhoja
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitelle koko ajan vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos, juusto ja suola taikinaan.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Sekoita vaalean taikinan aineet sekaisin. Lusikoi taikina tumman taikinan päälle ja vedä lusikalla taikinat sekaisin.
Paista 170C n.30min (keskitasolla)
Leikka leivoksiksi.

Toskapalat
POHJA:
4 kananmunaa
2dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
100g voita
1dl kuohukermaa
KUORRUTUS:
100g voita
½dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
3/4dl kuohukermaa
100g mantelilastuja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe sekä sulatettu voi ja kerma. Levitä taikina uuninpellille ja paista 220C 8min. keskitasolla.
Kiehauta kattilassa voi, jauhot, sokeri ja kerma. Lisää joukkoon mantelilastut. Levitä kuorrutus puolikypsän pohjan päälle tasaisesti. Paista vielä n.5 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Leikkaa jäähtyneestä levystä sopivia paloja. Säilyy pitkään viileässä.
Marmoroitu Suklaa-Appelsiinikakku ( 16 )
POHJA:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
3/4dl kaakaojauhetta
½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
TÄYTE:
1 appelsiini
1dl sokeria
2rkl maissitärkkelystä
2 kananmunaa
2dl vispikermaa
10g voita
KOSTUTUS:
1½-2dl keltaista limsaa
KUORRUTUS:
1 dl appelsiinimarmeladia
1dl vispikermaa
200g taloussuklaata
100g valkoista leivonta suklaata
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet. Kaada halk. 20cm voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista alimmalla tasolla 175C n.30min. Kumoa leivinpaperin päälle.
Valmista täyte.
Raasta kuori (1rkl) appelsiinista ja purista mehu (1dl). Sekoita kattilassa sokeri, maissitärkkelys, appelsiininkuori- ja mehu, munat sekä kerma. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli on sakeaa. Lisää lopuksi nokare voita ja jäähdytä kylmässä vesialtaassa.
Leikkaa kakku kolmeen osaan.
Kostuta alakerros limsalla ja levitä sille puolet täytteestä. Nosta toinen levy päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä. Kostuta kansilevy ja nosta kakun päälle.
Notkista marmeladi sekoittamalla. Levitä sitä ohut kerros kakun päälle.
Marmeladi estää suklaan imeytymisen kakkuun.
Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi mikrossa. Sekoita joukkoon taloussuklaa ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei sula kokonaan, käytävielä mikrossa.
Kaada suklaa kakun päälle ja levitä lastalla myös reunoille.
Sulata valkosuklaa mikrossa. Kaada sukltta kakun pintaan pisaroina ja vedä välittömästi esim. coctailtikulla kuvioita.
Näin saadaan kakkuun marmoripinta. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
Mustikka-Valkosuklaakakku ( 12 palaa )
2 kananmunaa
2½dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl kardemummaa
2tl leivinjauhetta
1 iso banaani
1rkl sitruunamehua
2dl kermaviiliä tai raskankermaa
150g voita sulatettuna
3dl mustikoita
PÄÄLLE: 100g valkosuklaata
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon.
Muussaa banaanit sitruunamehun kanssa kermaviiliin. Sekoita se voisulan kanssa muiden aineiden joukkoon. Kääntele mustikat varovasti seokseen. Jos sekoitat liikaa mustikat värjäävät taikinan. (pensas mustikat eivät värjää niin paljon)
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (1½l). Paista 175C alatasolla n.50min.
Kumoa jäähtynyt kakku. Sulata suklaa. Pursota siitä raitoja kakun päälle.
Koristele mustikoilla ja mintunlehdillä.
Halloween unelma
200g digestive keksejä
50g voita
1prk mascarpone juustoa
1 kpl Marabou-dajm suklaalevyä
½prk vaniljakastiketta
2rkl sitruuna tuorejuustoa
2rkl vettä
4 liivatelehteä
2rss pakastettuja sokeroituja mansikoita
3 liivatelehteä
Murenna keksit ja sulata voi kattilassa. Sekoita voi keksimuruihin ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
Laita pohja kylmään. Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen. Rouhi suklaa ja vatkaa tarvittaessa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Kuumenna vesi mikrossa ja liota liivatteet siihen. Vatkaa ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle, laita jääkaappiin. Anna olla jääkaapissa pari tuntia ja lisää sitten päällys. Laita liivatteet kylmään veteen. Valuta mansikoista mehu ja soseuta mansikat, maista ja lisää tarvittaessa sokeria (ei tarvitse olla hirveän makeaa).
Ota 2rkl marjamehua kuppiin ja lämmitä mikrossa, liota liivatteet mehuun ja kaada mansikka survokseen. Levitä kakunpinnalle. Anna olla jääkaapissa yönyli. Koristele halutessasi ennen tarjoilua.
Kolmen suklaan kakku
200g taloussuklaata/tummaa suklaata
200g voita
2½dl fariinisokeria
3 kananmunaa
100g valkoista suklaata rouhittuna
2dl vehnäjauhoja
Päälle:
2rkl voita
100g suklaata
Sulata tumma suklaa ja voi mikroaaltouunissa, vähän aikaa kerrallaan ettei suklaa pala.
Anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää suklaasula, rouhittu valkosuklaa sekä vehnäjauhot.
Kaada n.20cm irtopohjavuokaan.
Paista 170C alatasolla n.35-40min. eli ei ihan kypsäksi.
Anna jäähtyä ja valmista päällys.
Sulata kattilassa voi ja suklaa, lisää kakun päälle. Nauti!
Chocolate Chip Cookies (n.50kpl)
250g voita
3dl fariinisokeria
3dl sokeria
2 kananmunaa
1tl suolaa
1tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
7 dl vehnäjauhoja
250g rouhittua suklaata (tummaa & vaaleaa)
1tl kardemummaa
2tl kanelia
Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää munat. Sekoita vaniljasokeri, suola, leivinjauhe sekä muut mausteet jauhoihin. Yhdistä jauhot ja voi-sokeriseos. Lisää lopuksi suklaarouhe. Nostele taikinasta nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Paista 200C n.6-8min. Keksit ovat uunista otettaessa löysiä mutta niin kuuluu ollakkin :)
Anna jäähtyä leivinpaperilla ennen kuin yrität irrottaa niitä. Koristele halutessasi.
Porkkana kakku
2 kananmunaa
2dl sokeria
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2tl kanelia
2dl vehnäjauhoja
3dl porkkanaraastetta
1 dl öljyä
Kuorrutus:
50g koskenlaskija juustoa
1 3/4dl tomusokeria
30g margariinia
2tl vaniljasokeria
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja kaneli. Lisää jauhot munavaahtoon ja lopuksi porkkanaraaste ja öljy. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pyöreään n.22cm vuokaan.
Paista 200C n.40min.
Kun pohja on jäähtynyt valmista kuorrutus. Mittaa sulatejuusto, tomusokei, margariini ja vaniljasokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes juusto sulaa. Levitä kakun päälle nopeasti. Koristele esim. marsipaani porkkanoilla tai syötävillä kukilla.
Kinder piirakka
Tämän ohjeen löysin netistä
Pohja:
6dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tlvaniliinisokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta
3dl kuumaa vettä
300g margariinia tai voita
4 kananmunaa
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää kiehuva vesi ja sulatettu margariini jauhoseokseen vuorotellen.
Sekoita puuhaarukalla viimeisenä kananmunat taikinaan.
Paista 200C n.30-35min.
Jäähdytäja lisää päälle kreemi
Kreemi:
150g voita
5dl tomusokeria
4tl vaniliinisokeria
2 kananmunan keltuaista
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa vielä hetki. Anna kreemin kovettua esim. jääkaapissa jonkin aikaa, jotta sula suklaa ei sekoitu kreemin kanssa.
Kuorrutus: 200gFazerin sinistä suklaata sulatettuna
Koristeeksi: valkoista suklaata sulatettuna
Marjainen juustokakku
Pohja:
150g Digestive keksejä
75g voita
Täyte:
250g Mascarpone juustoa
2,5dl vaniljakastiketta
4 liivatelehteä
1 pakasterasia (n.1½dl) mansikoita
1 pakasterasia (n.1½dl) vadelmia
50g valkosuklaata
Vaniljasokeria
sokeria
Päälle:
2dl marjamehua (sokeria)
2 liivatelehteä
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi niihin. Painele vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.
Laita liivatteet kylmään veteen.
Valuta marjoista ylimääräinen neste lasiin (2dl) päällystä varten, voit jatkaa tarvittaessa vedellä.
Soseuta marjat. Yhdistä juusto, vaniljavaahto, marjat ja sulatettu suklaa. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria.
Kuumenna tilkka marjamehua (jos jäi yli) tai vettä mikrossa ja liota liivatteet siihen. Sekoita ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada keksipohjan päälle. Nosta tunniksi jääkaappiin hyytymään.
Valmista päällinen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna mehu ja liota liivatteet siihen. Kaada kakun päälle ja anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään.
Mustikka muffinssit 12kpl
3 munaa
1½dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
100g voita
100g valkosuklaata
2dl mustikoita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen jauhoseosta ja sulatettua voita. Lisää lopuksi veitsellä rouhittu suklaa ja mustikat varovasti käsin sekoittaen.
Paista 200C 15min.
Suklaa muffinssit 12kpl
150g voita
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl tummaa kaakaojauhetta
1½dl maitoa
100g daimsuklaata
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vuorotellen maidon kanssa. Sekoita lopuksi veitsellä rouhittu suklaa käsin joukkoon.
Paista 200C n.15-20min.
Dallaspullat (16kpl)
2½dl maitoa TÄYTE:
1pss kuivahiivaa 50g voita
1dl sokeria 1 kananmuna
3/4tl suolaa ½prk rahkaa
1 kananmuna ½dl sokeria
2tl vaniliinisokeria 1tl vaniliinisokeria
1tl kardemummaa ½pss vaniljakastikejauhetta
100g voita (1dl kuorittuja manteleita)
7½dl vehnäjauhoja
Voitelu ja koristelu: 1 kananmuna ja raesokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita maitoon sokeri, suola, muna, vaniliinisokeri ja kardemumma sekä pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Vaivaa taikinaan 1/3 jauhoista. Lisää pehmeä rasva.Vaivaa loput jauhot vähitellen. Taikina saa kohota lämpimässä n.½h.
(Jauha täytteeseen tulevat mantelit tehosekoittimella.)
Sekoita pehmeän rasvan joukkoon muna, rahka, sokerit, vaniljakastikejauhe ja (mantelit).
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli 30*50cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Rullaa levy kääröksi pitkän reunan suuntaiseksi. Jaa taikinarulla kahteen osaan ja siitä edelleen kahdeksaan palaan. Pane rullat leivinpaperin päälle uuninpellille .Peitä liinalla ja kohota lämpimässä ½h. Voitele munalla ja koristele raesokerilla.
Paista 220C toiseksi alimmalla tasolla 10min.
Toblerone-jäädykeleivos
6-8kpl
200g Tobleronea
1 munan keltuainen
1rkl sokeria
2dl kuohukermaa
Sulata 150g Tobleronea mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa keltuainen ja sokeri kulhossa lämpimän vesihauteen päällä.
Nosta munaseos pois lämpimästä kun sokeri on sulanut ja seos on ilmavaa, jatka vatkaamista kunnes seos on vaahtoava ja vaalea.
Lisää sulatettu toblerone ja kermavaahtoseokseen.
Laita muottiin vuorotellen suklaarouhetta ja taikinaa, suklaa rouhetta ja taikinaa ja lopuksi vielä suklaarouhetta.
Laita pakastimeen kolmeksi tunniksi.
Voit tehdä lisäksi marjasiirappia esim. mustikoista tai vadelmista.
250g marjoja (pakaste)
1½dl sokeria
Sulata sokeri kattilassa, kunnes se on kullanruskeaa. Lisää marjat ja kiehauta.
Siivilöi ja jäähdytä.
Suklaamurokakku
200g voita
2½dl sokeria
3 munaa
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
100g tummaa taloussuklaata
½prk(100g) kermaviiliä
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Rouhi suklaa. Sekoita taikinaan vuorotellen jauhoseosta, suklaa rouhetta ja kermaviiliä.
Kaada 1½ L voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan.
Paista 170C 1h.
Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä tai myöhemmin.
Raikas Appelsiinitiramisukakku
Pohja:
2 munaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta Paista alatasolla 175C ½h.
Täyte:
5 liivatelehteä
5 munaa
n. 1½rkl sokeria (maista lopuksi)
150g appelsiinituorejuustoa
50g maustamatonta jogorttia
½rkl sitruunamehua
½tl vaniljasokeria
Kostutus: 2rkl sitruunamehua, 2rkl vettä, 1rkl sokeria Tai pelkkä vesikin riittää kostukkeeksi
Koristele: kaakaojauheella sekä hedelmillä
Leivo kakkupohja etukäteen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää jauhot varovasti sekoittaen munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ( halk.24cm).
Paista alatasolla 175C n. ½h.
Irrota varovasti ja anna jäähtyä.
Pane täytettä varten liivatteet veteen. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiseta ja sokeri sakeaksi vaahdoksi teräskulhossa, kiehuvassa vesihauteessa.
Vaahdota valkuaiset eri kulhossa kovaksi vaahdoksi.
Notkista t.juusto ja lisää jogortti, sirtuunamehu sekä vaniljasokeri siihen. Sekoita joukkoon keltuaisvaahto.
Kiehauta 1½rkl vettäja liota liivatteet siihen. Sekoita liivatteet täytteen joukkoon.
Sekoita vielä vispilän avulla valkuaisvaahto joukkoon.
Aseta kakkupohja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja kostuta se. Kaada päälle täyte.
Peitä ja anna olla jääkaapissa yön yli.
Koristele kaakaojauheella ja hedelmillä.
Mansikka Kääretorttu
Pohja:
4 munaa
2dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Paista 225C 6-8min.
Täyte: mansikoita ja vaniljakreemiä
Pinnalle:kermavaahtoa
Kakun koristeet on tehty sokerimassasta.
Lakritsa-Turkinpippuri kakku
200g Digestive keksejä
80g sulatettua voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
2½dl vanilja kastiketta
175g lakritsaa
75g turkinpippurirouhetta
5 liivatelehteä
tilkka vettä tai ananasmehua
Murenna keksit ja lisää sulatettu rasva. Painele Irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita vaniljakastike, tuorejuusto, pilkottu lakritsa ja turkinpippurirouhe. Lämmitä neste mikrossa ja liota liivatteet siihen. Lisää täytteeseen.
Levitä kakkupohjan päälle ja nosta kylmään. Anna hyytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Omenapaistos
1½kg hapahkoja omenoita
1½dl vettä
1dl sokeria
1 kanelitanko tai kanelia maun mukaan
½ sitruunanmehu
400g murotaikinaa (pakaste) tai
Esim. 3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
125g sulatettua margariinia
1 kananmuna
Sekoitetaan keskenään lusikalla.
Marenki: 4 valkuaista ja 1 dl sokeria.
Painele taikina voideltuun vuokaan. Nosta kylmään.
Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko/kaneli. Lisää sitruunanmehu. Sekoita omenanpalat liemeen.
Keitä kunnes omenat pehmenevät ja osin soseutuvat sekä irtonainen liemi häviää.
Pistele pohja haarukalla ja levitä hilloke sille. Paista 200C alimmalla tasolla 20min.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri. Pursota kakun pintaan. Paista vielä 5-6 min. alatasolla.
Tarjoa vaniljakastikkeen kera.
Mansikka Brita
Nyt tuli vihdoin kokeiltua tätäkin herkkua ja oli todella hyvää, tätä täytyy tehdä useamminki.
Pohjan olisi tosin saanut tehdä tuplana, mutta tässäpä perus ohje..
Pohja: Marenki:
125g voita 2 valkuaista
1dl sokeria 1½dl sokeria
2 keltuaista 1tl vaniljasokeria
1dl maitoa
1½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhoja
Täyte:
4dl kermavaahtoa
ripaus vaniljasokeria
n.1L mansikoita
Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa keltuaiset yksitellen joukkoon. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos vuorotellen maidon kanssa rasvavaahtoon. Levitä taikina ohueksi levyksi leivinpaperille uuninpellille.
Vaahdota valkuaiset ja lisää sokerit. Levitä vaahto taikinalevylle. Paista 170C 15-20min.
Kun kakkulevy on jäähtynyt leikkaa se kahtia. Nosta toinen pohja tarjoiluvadille ja levitä mansikat sekä ripaus sokeria päälle. Peitä marjat ermavaahdolla. Nosta toinen levy kanneksi.
Voit halutessasi laittaa päällekkin kermavaahtoa ja mansikoita.
Levyt voi pakastaa. Leikkaa ne leivinpapereineen kahtia ja pakasta. Ota pohjat sulamaan juuri ennen täyttöä.
Helppo vieras vara!
Nopea Mansikka piirakka
Pohja:
100g voita
3½dl vehnäjauhoja
½dl kylmää vettä
2-3rkl sokeria
Lisäksi tarvitset suklaa-moussea, vaniljakastiketta ja mansikoita.
Nypi rasva jauhoihin. Lisää vesi ja sokeri. Levitä taikina piirasvuokaan ja laita 15min. kylmään.
Paista 200C n. 20min.
Valmista suklaa-mousse ja vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Viipaloi mansikat.
Kun pohja on jäähtynyt, (kostuta halutessasi) levitä sille suklaa-mousse ja mansikka viipaleet. Lisää vielä pinnalle vaniljakastiketta. Kuvassa oleva vaniljakastike ei halunnut vaahtoutua, mutta toimi se näinki..
Marianne juustokakku
Pohja:
260g dominoita tai suklaa keksejä
70g voita sulatettuna
Täyte:
2½dl kermaa
1pss (150g) marianne crush-rouhetta
250g rahkaa
6 liivatelehteä
vettä
Pinnalle:
400g vadelmia/mansikoita
1dl sokeria
4 liivatelehteä
½dl punaista mehua
Murenna keksit ja sekoita voisulaan. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon marianne rouhe ja rahka. Kiehauta tilkka vettä mikrossa ja liota liivatteet siihen. Lisää kermaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Laita seos vuokaan, pidä jääkaapissa 2-3 tuntia.
Laita liivatteet kylmään veteen. Kiehauta (ulkolaiset) vadelmat ja lisää sokeri. Jäähdytä. Kiehauta mehu mikrossa ja lisää siihen liivatteet. Lisää sekoittaen marjojen sekaan. Nostele marjaseos marianne kerroksen päälle. Anna hyytyä yön yli.


Minttusuklaa-juustokakku
Pohja: 1pkt minttudominoita murskattuna, 50g sulatettua voita
Täyte:
250g maustamatonta tuorejuustoa
1 tlk vaniljakastiketta
1pss pätkis patukoita
4 liivatelehteä
n.½dl kuumaa kahvia (tai sitruunamehua)
(vihreää elintarvikeväriä)
Valmista pohja ja levitä se irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappii. Pistä liivatteet kylmään vetee. Hienonna pätkikset. Sekoita suklaa t.juuston joukkoon. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita joukkoon. (värjää halutessasi) Liota liivatteet kahviin ja lisää norona täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.
Tässä kakussa pinnalla valkoista- ja maitosuklaata lastuina pinnalla.
Tiikerikakku mariannerouheella
200g voita
2½ dl sokeria
3 munaa
1dl kuohukermaa
4 dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
n. 1dl mariannerouhetta
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa. Ota taikinasta puolet erilleen. Sekoita siihen kaakaojauhe ja mariannerouhe. Voitele ja korppujauhota 1½dl rengasvuoka. Laita pohjalle vaaleaa taikinaa, sitten tummaa ja pinnalle vaaleaa taikinaa. Paista 170C n.55min.
Kahvikakku
Tämä ohje on todella vanha siksi mitat ovat kahvikuppeina. 1kkp = n.1½dl
1kkp voi sulaa
2kkp sokeria
1tl kanelia
½tl kardemummaa
4 munaa
1kkp kermaa (saa olla hapanta)
½tl leivinjauhetta
1tl soodaa
2½ kkp vehnäjauhoja
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri, lisää munat yksitellen sekoittaen. Lisää jauhoseos ja kerma. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paista 170C n. 1h.
Tämä kakku on kuorrutettu valkosuklaalla ja koristeltu nonparelleilla.
1kkp voi sulaa
2kkp sokeria
1tl kanelia
½tl kardemummaa
4 munaa
1kkp kermaa (saa olla hapanta)
½tl leivinjauhetta
1tl soodaa
2½ kkp vehnäjauhoja
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri, lisää munat yksitellen sekoittaen. Lisää jauhoseos ja kerma. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paista 170C n. 1h.
Tämä kakku on kuorrutettu valkosuklaalla ja koristeltu nonparelleilla.
Munkkirinkelit (40kpl)
200g voita
5dl maitoa
1 pkt hiivaa
2dl sokeria
2 maustemittaa suolaa
2tl kardemummaa (maun mukaan)
2 kananmunaa
14-16dl jauhoja
Sulata rasva. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää sokeri, suola, kardemumma, munat ja sulanut rasva. Sekoita jauhot joukkoon. Anna kohota 30min. Jaa taikina kahtia. Vaivaa taikinaa pöydällä ja muotoile siitä tasapaksu tanko. Jaa 20 palaan ja pyöritä pulliksi. Anna kohota 30min. Kuumenna öljy 180C. Tee pullista rinkeleitä. Laita rinkeli öljyyn ja kypsennä 2-3kpl kerrallaan. Paista 1-2min/puoli. Nosta talouspaperin päälle valumaan ja kääntele lämpiminä sokerissa.
Bebet 40kpl
Nämä ovat todella hyviä, eivät liian makeita..
Pohja: Täyte: Kuorrustus:
200g voita n.1dl sokeria 6dl tomusokeria
1½ dl sokeria n.2 rkl perunajauhoja n. 3/4 dl vettä
1 kananmuna 3½dl kermaa (elintarvikeväriä)
4½dl vehnäjauhoja 4 keltuaista nonparellejä
350g voita
3tl vaniljasokeria
40kpl alumiinivuokia
Paista 175 C n.10-15min.
Täytettä varten sekoita sokeri ja perunajauhot kattilassa. Lisää kerma ja keltuaiset. Valmista kiisseliksi ja anna jäähtyä. Sekoita kiisseli voihin, lisää vaniljasokeri.
Laita jääkaappiin ja valmista kuorrutus. Säilytä kylmässä.
Viinerit
Taikina
5dl kylmää vettä
1dl sokeria
2tl suolaa
75g hiivaa
4 kananmunaa
50g voita
n. 15dl vehnäjauhoja
Kaulintaan 500g voita
Paistokestävää marmeladia ja vaniljakreemi (3dl vettä,1dl vaniljakreemijauhetta)
Paista 225C 10-15min.
Mokkapalat
Pohja: Kuorrutus:
2 munaa 200g tomusokeria
3dl sokeria 4rkl keitettyä kahvia
1½dl maitoa 4rkl sulatettua voita
150g sulatettua voita jäähtyneenä 2tl vaniljasokeria
4½dl vehnäjauhoja
2-3tl leivinjauhetta Pinnalle nonparellejä
2tl vaniljasokeria
1rkl kaakaojauhetta
Paista 200C n.15min.
Omena kääretorttu
Pohja: Marenki: Täyte:
4 munaa 2 kananmunan valkuaista 200g rahkaa
1½ dl sokeria 3/4dlsokeria 3/4dl sokeria
3/4dlvehnäjauhoja 100g valkosuklaata sulatettuna
3rkl perunajauhoja 1-2 omenaa
1tl leivinjauhetta sitruunamehua
Teen usein pohjan 1½kertasena
Paista pohjaa 225C 8-10min.
-Marenki laitetaan pohjataikinan päälle lusikalla ennen paistamista.
Tämän kääretortun kuorrutin marsipaanilla, marsipaanin alle laitoin vähän kermavaahtoa.
Lumipallokakku
Tämän resepti on parin vuoden takaa jostain lehdestä poimittu. Mielestäni aika hauska..
Pohja: Täyte: Kuorrutus: Pinnalle:
4 munaa 8 liivatelehteä 150g suolatonta voita 100g valkosuklaata
1½ dl sokeria 3dl luonnonjogurttia 1½dl tomusokeria lastuina
½dl vehnäjauhoja 3/4dl sokeria 1½dl lemon curdia
½dl perunajauhoja 3dl kuohukermaa 1dl kuohukermaa
½ kaakaojauhetta 100g valkosuklaata
1 tl leivinjauhetta 4rkl vadelmahilloa
200g vadelmia
-Paista pohjaa 225C 7-10min.
-Liota liivatteet kylmässä vedessä
-Sekoita jogurtin joukkoon sokeri
-Kuumenna kattilassa ½dl kuohukermaa. Sulata paloiteltu valkosuklaa kerman joukkoon
-Vatkaa loput kermasta vaahdoksi
-Sulata liivatteet pieneen määrään vettä tai maitoa
-Sekoita valkosuklaa-kermaseos jogurtin joukkoon ja sitten liivate ohuena nauhana. Lisää lopuksi kermavaahto.
-Vuoraa pyöreäpohjainen n.3l kulho kelmulla. Leikkaa kakkupohja pyöreäksi lautasen (24cm) avulla
-Leikkaa sektorin muotoinen pala pois siten että kakkupohja taittuu ja peittää vuoan sisäpinnan
-Täytä kulhon keskiosa jogurttiseoksella ja nosta ½h jääkaappiin
-Kuumenna kattilassa vadelmahilloja lisää joukkoon pakastevadelmat.Nosta kattila levyltäja sekoita varovasti.
-Jaa vadelmaseos vähän hyytyneen jogurttiseoksen pinnalle ja peitä pohja lopuilla kakkupaloilla.
-Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h tai yön yli.
-Kumoa tarjoiluvadille
-Kuorrutusta varten vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon sitruunatahna. Vatkaas eos ilmavaksi
-Vaahdota erikseen kerma. Peitä osalla kermavaahdosta kakun pinta kevyesti.Sekoita loput kermavaahdosta kuorrutuksen joukkoon.
-Peitä pinta kuorrutuksella ja vuole kuorimaveitsellä jääkaappikylmästä valkosuklaasta lastuja kakun pinnalle.


























